Superpotraviny a chémia

Superpotraviny
Superpotraviny a chémia

Superpotraviny sa stávajú bežnou súčasťou našich životov a čoraz viac ľudí si osvojuje tento pojem. Pod pojmom superpotraviny si môžeme predstaviť potraviny, ktoré majú naozaj unikátne vlastnosti, ale nejde o žiadne umelo vytvorené jedlo z laboratória, sú to naozajstné poklady našej Zeme, ktoré sa urodili v čistej prírode bez použitia chemických látok. Práve to je hlavným benefitom v dnešnej prechemizovanej dobe. Nepoužívať chemické látky na to, aby sme dosiahli obrovské výnosy a úrody. Príroda nám však v posledných rokoch dáva najavo, že nejdeme správnym smerom a mali by sme zmeniť vietor. Superpotraviny sú len časťou filozofie, ktorej by sme sa mali začať držať.

Teda ide o zdravé potraviny bez použitia chemických látok, no sú vlastne bežnou súčasťou našich životov už niekoľko desiatok či stoviek rokov. Napríklad je superpotravinou rajčina. Rajčina má unikátne vlastnosti. Obsahuje červené farbivá, ktoré majú veľmi priaznivé účinky na naše zdravie. Sú účinným antioxidantom a je preukázané, že rajčiny majú protirakovinové účinky. Nejde o náhodu, pretože sa to potvrdilo aj pri iných potravinách, ktoré obsahujú červené farbivo. Ďalšou výnimočnou skupinou sú potraviny, ktoré sú tiež výbornými antioxidantmi,  obsahujú zelené farbivo, teda sú aktívne na fotosyntéze a ide o skupinu šalátov, ďalej sem môžeme zaradiť brokolicu, papriku a tak ďalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

52 − 45 =